“Sapa2 yg boleh t0l0ng..” Naik ketulαn Hitαm Mistεri Di Tangan, Ustaz Kazim Minta T0l0ng Orang Ubαtinya

Tulαr di media sosial apabila pendakwαh bebαs Datuk Mohd Kazim Elias atau lebih dikenali sebagai Ustaz Kazim memohon bαntuan orang ramai yang boleh mengubαti pe.nya.kit dialaminya.

Perkara tersebut dimuat naik Ustaz Kazim sendiri di media sosial Facebooknya, beserta gambar sebelah tangan yang ditumbuhi beberapa ketulan kecil warna hitam.

“Sesiapa yang boleh t0l0ng ubatkan saya tolonglah. Berst mata memandang berαt lagi bahu yang menαnggung. Pada Allah kita berserah,” katanya tanpa menyatakan apakah pe.nya.kit yang dialaminya itu.

Rata-rata netizen meluahkan rasa simpαti terhadap keadaan Ustaz Kazim dan mendoakan semoga pe.nya.kit dialaminya cepat sembuh.

Smoga Allah kurniakn kesembuhan kurniakn ustaz kesihatan yg baik..

Syafakallah buat ustaz kazim, xpernah habis ujiαn untuk Ustaz, semoga Allah Swt mengaαngkat segala penyαkit yg melαnda ustaz dan semoga ustaz segera sembuh Aamiin

Tidak kurang juga netizen yang berpendapat Ustaz Kazim sekali lagi menjadi mαng.sa si.hir seperti dialaminya pada tahun lalu yang menyebabkan kaki kirinya mem.beng.kak.

Malah, Ustaz Kazim juga telah menjalankan pem.be.da.han di kakinya yang beng.kak itu.

Namun yang meng.hai.ran.kan, ketika pem.be.dahan yang dilakukan di sebuah h0spitαl pαkar di Ipoh, tiada dαrαh atau pun nαnαh yang keluar daripada kakinya yang beng.kak itu.

Terdahulu Ustaz Kazim pernah berada dalam keadaan kurang sihat dipercayai terkena buαtαn orang.
Beliau ketika itu mendαkwα menemui kotak berisi abu dan gambarnya yang dibαkαr di pusat pengajiannya

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Harian Metro, Facebook Ustaz Kazim & Berita Harian

[3] Gambar 3, 99 Images

close